Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "Ben 25 yıldır enflasyonun bu kadar ezdiği bir dönem görmemiştim."

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay,, Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e konuştu. Ergün Atalay 'Son yılların en zor en sıkıntılı dönemini geçiriyoruz.25 yıldır enflasyonun bu kadar ezdiği bir dönem görmemiştim. Enflasyonun durdurulmasını, vergi adaletsizliği ile ilgili düzenlemelerin yapılmasını, asgari ücrette de iyileştirme istiyoruz.' dedi

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücrette iyileştirme yapılması gerektiğini vurguladı ve mevcut ekonomik durumun asgari ücretliler üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Atalay’ın açıklamalarından bazı önemli noktalar şunlar:

Enflasyon ve Asgari Ücret:

Atalay, son yıllarda enflasyonun asgari ücretlileri ciddi şekilde zorladığını ve bu durumu 25 yıllık çalışma hayatında bu kadar ağır bir şekilde yaşamadığını belirtti. Enflasyon durdurulmazsa yapılacak iyileştirmelerin kısa sürede etkisiz hale geleceğini ifade etti​.

Atalay, asgari ücretin yılda iki kez belirlenmesi gerektiğini savundu ancak bu önerisinin dikkate alınmadığını ve bu nedenle muhalefet şerhi koyduklarını söyledi. Ayrıca, asgari ücretin 18 bin TL olarak belirlenmesini talep ettiklerini, fakat bu talebin de karşılanmadığını belirtti.

"Asgari ücreti belirlerken şartımız 18 bin TL olması ve yılda iki kez belirlenmesiydi. Bu toplantıda dört asgari ücretli kardeşimiz vardı. Biz onların sözcülüğünü yaptık, 18 bin TL’nin altında asgari ücret belirlendiği, yılda iki kez belirlenme önerisi de dikkate alınmadığı için karara muhalefet şerhi koymuştuk. Sendika olan yerde asgari ücret olmaz."

Vergi Adaleti:

Çalışanların en büyük sorunlarından birinin vergi olduğunu belirten Atalay, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması gerektiğini savundu. Çalışanların yıllık gelirinin 1,5 aylık kısmının vergiye gittiğini ve bu durumun adil olmadığını ifade etti .

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK konfederasyonlarının, vergi adaletinin sağlanması konusunda ortak mücadele verdiklerini ve vergi teklifi meclise geldiğinde parti genel başkanlarıyla görüşmeler yapacaklarını belirtti .

Türk-İş Ergün Atalay asgari ücret