Martı TAG Sürücüsüne Saldırı Tepkilere Yol Açıyor

Ankara'da bir Martı TAG sürücüsüne taksiciler tarafından yapılan saldırı büyük tepki çekiyor. Martı TAG icra kurulu başkanı Oğuz Alper Öktem'in sosyal medya hesaplarından ve birçok platformdan paylaştığı videoda, taksicilerin sürücüyü tehdit ettiği ve hakaret ettiği görülüyor.

Ankara'da yaşanan olayda taksicilerin Martı TAG sürücüsüne saldırması ve tehdit etmesi, sosyal medyada büyük tepki çekti. Martı TAG icra kurulu başkanı Oğuz Alper Öktem'in hesabından ve birçok platformdan paylaşılan videoda, taksicilerin sürücüyü tehdit ettiği ve "Paylaşımlı yolculuk yapanlar denetimsiz, kimlikleri belli olmayan kişiler" iddiasında bulundukları görülüyor. 

Olayda asıl mesleği sağlık hizmeti olan TAG sürücüsüne tuzak kurulduğu ve taksicilerin bu tür eylemlerde bulunma yetkisinin olup olmadığı sorgulanıyor. Bu olay, paylaşımlı yolculuk platformları ve taksiler arasındaki rekabeti ve her iki taraftaki güvenlik endişelerini tekrar gündeme getirdi.

TAG'a yapılan eleştirilere Oğuz Alper Öktem, paylaştığı gönderi ile şu şekilde cevap verdi:

"Sen köle misin? Niye plaka ağasına 2500 TL günlük kira ödüyorsun. Taksi emekçilerini bu rezillikten kurtarmak için TAG’ı kurduk. Paylaşımlı yolculukla şu an kendi patronun olabilirsin."

Bu olay, paylaşımlı yolculuk platformlarının ve taksilerin arasındaki rekabeti ve her iki taraftaki güvenlik endişelerini tekrar gündeme getirdi. Taksiciler, paylaşımlı yolculuk platformlarının haksız rekabet yaptığını ve denetimsiz faaliyetler yürüttüğünü savunurken, paylaşımlı yolculuk platformları ise taksilerin yüksek fiyatlı ve hizmet kalitesinin düşük olduğunu savunuyor. 

Video:

Oğuz Alper Öktem Martı TAG Sürücüsü taksi