Şişli'de "gezici lokanta"nın ardından "gezici kafe" hizmetinde sandviçler 45-55 lira

Şişli Belediyesi, sağlıklı, lezzetli ve uygun fiyata hizmet veren 'Gezici Kent Lokantası'nın ardından şimdi de 'Gezici Kent Kafe'yi açtı. Gezici kafenin ilk durağı Maçka'daki Şişli Habitat Parkı oldu. İstanbul'da kafelerde ortalama 15 lira olan bir çay fiyatı gezici kafede 5 liradan, ortalama 90 lira olan soğuk sandviç ise 45 ila 55 lira arasında değişen fiyatlarla sunuldu. Vatandaşlar, gezici kent kafeye ilk günden yoğun ilgi gösterdi.

İstanbul'da Kent Lokantaları uygulamasının ilgi görmesi üzerine belediyeler yeni uygulamalara yöneliyor. Şişli Belediyesi, Gezici Kent Lokantası'nın ardından "Gezici Kent Kafe" hizmeti vermeye başladı.

İlk olarak Maçka'daki Habitat Parkı'na yol alan Gezici Kent Kafe'de bir çay 5 liradan, su 5 lira, soda 10 lira, kutu içecekler 30 lira, sıcak ve soğuk kahve çeşitleri ise 40, sandviç 45-55 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuldu.

Gezici kafe, ilçedeki  park ve etkinlik alanlarında mobil olarak hizmet verecek.

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, 31 Mart'taki yerel seçim çalışmaları sırasında yurttaşların hayat pahalılığı ve ekonomik kriz altında ezilmesine karşı politikalar üreteceklerini söylemiş, "Sosyal politika ve toplumsal dayanışma modellerini hayata geçireceğiz" ifadelerini kullanmıştı. Şahan, 29 Mayıs'ta "Gezici Kent Lokantası" projesini hayata geçirmişti. 

Resul Emrah Şahan Şişli Belediyesi