Ordu ve Muş'ta sel felaketi yaşandı

Ordu, Muş, Erzurum, Sinop, Samsun, Kars, Van, Bayburt'ta yoğun yağışın etkili olması sonrası taşkınlar yaşandı. Birçok yerde olduğı gibi Ordu'da da yaşanan sel felaketi İkizce ilçesinde bazı bölgelerde heyelana yol açarak hasara neden oldu, bazı yollar kapandı.

Ordu'nun Çaybaşı ilçesinde ise 83 yaşındaki bir kadın sel sularına kapılarak hayatını kaybetti.

Muş'un Malazgirt ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle meydana gelen selde akıntıya kapılan 22 yaşındaki genç kız hayatını kaybetti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ordu ve Muş'taki sel felaketlerinde yaşamlarını yitiren vatandaşlar için X hesabından başsağlığı mesajı yayımladı. Özel'in mesajı şöyle:

"Ordu ve Muş'ta yaşanan sel felaketlerinde yaşamlarını yitiren 83 yaşındaki Hatice Kocakoç'a ve 22 yaşındaki Nazar Karataş'a Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum."

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise X hesabından şu mesajı yayımladı:

"Ülkemiz genelinde meydana gelen aşırı yağış ve selden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ordu ve Muş'taki sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Devletimizin ilgili tüm birimleri görevlerinin başında, halkımızın yanındadır. Rabbim ülkemizi her türlü afetten muhafaza eylesin."

Çevre Yüksek Mühendisi, İYİ Parti 6. Dönem GİK Üyesi Merve İnan Gökçen, paylaştığı mesajıyla çevre politikalarına dikkat çekti:

"Ordu ve Muş’ta yaşanan sel felaketi sebebiyle zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza ise Allahtan rahmet diliyorum.

İklim değişikliği, aşırı sıcaklık artışları ile orman yangınlarına sebep olurken diğer tarafta yağış rejimlerinin değişimiyle sel felaketlerine sebep olmakta. Çevre politikaları artık gündeme alınmalı ve daha fazla geç kalınmamalıdır. Geçmiş olsun"

sel felaketi Merve İnan Gökçen