İnegöl'de Modern Kent Meydanı ve Yeni Yaşam Alanı Projesi Hayata Geçti

İnegöl Belediyesi, şehrin merkezinde gerçekleştirdiği Kent Meydanı ve Yeni Yaşam Alanı projesi ile 7'den 77'ye her yaştan vatandaşın 24 saat faydalandığı canlı bir merkez oluşturdu. Belediye Başkanı Alper Taban, bu dönüşümle İnegöl'ün modern bir meydan kazandığını belirtti ve şehrin geleceğe yönelik projelerle değişmeye devam edeceğini vurguladı.

Şehir Merkezinde Büyük Dönüşüm

İnegöl Belediyesi, şehir merkezinde binalarla çevrili ve sıkışmış alanları dönüştürerek 11 dönümlük bir arazi oluşturdu. Hükümet Konağı, Kaymakamlık Lojmanı ve Sedir Kafe’nin yıkılmasıyla elde edilen bu alanda, caddenin iki yakası birleştirilerek bütünsel bir meydan inşa edildi. Bu alanda yer alan Gastro Kafe ile Merkez Park adı verilen modern sosyal yaşam alanı, karşısındaki Kent Meydanı ve Yeni Yaşam Alanı ile birleşerek şehrin merkezine yeni bir soluk getirdi. Bu projeler, Gastro İnegöl Restoranı, kafeterya, Nöbetçi Kitaphane, Sergi Salonu ve Yeni Belediye Hizmet Binası gibi birçok unsuru barındırıyor.

Başkan Taban’dan Açıklamalar

Şehir merkezindeki değişim ve dönüşüme dair açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, yeni meydanın ferah, yeşil ve her yaştan insana hitap eden bir alan olduğunu söyledi. Başkan Taban, şehirlerde meydanların kentsel bütünlük içerisinde en önemli alanlar olduğuna dikkat çekerek, İnegöl’e sembol bir meydan kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Başkan Taban,

“Merkezi sıkışmışlıktan kurtaran, şehir merkezini bu şehirde yaşayan insanların kullanımına sunan, modern, geleceğe hitap eden ve huzur veren bir merkeze kavuştuk,” dedi.

7/24 Yaşayan Merkez

Kent Meydanı ve Yeni Yaşam Alanının özelliklerinden bahseden Başkan Taban,

“Burası tamamıyla vatandaşlarımıza ait bir merkez. Çocukların paten kaydığı, gençlerin kafeteryada vakit geçirdiği, herkesin yöresel lezzetleri tadabildiği, sanatın icra edildiği ve öğrencilerin faydalandığı bir proje. 24 saat yaşayan bir meydan ortaya çıktı,” dedi. Gastro İnegöl Restoranının akşam 22.00’a, Nöbetçi Kitaphanenin gece 24.00’a, Gastro Kafenin 24.00’a kadar açık olduğunu belirten Başkan Taban, hizmet binasındaki Çözüm Merkezi ve Zabıtanın da 24 saat görev yaptığını söyledi.

Günlük 10 Bini Aşkın Kişi Faydalanıyor

Kent Meydanı ve Yeni Yaşam Alanının vatandaşlar tarafından yoğun şekilde kullanıldığını belirten Başkan Taban, tesislerin günlük 11-12 bin kişi tarafından kullanıldığını ifade etti. Başkan Taban, “Gastro İnegöl Restoranımız günlük 3 bin dolayında misafir ağırlıyor. Gastro Kafe ve özel kafe işletmemiz günlük 3 bini aşkın kişiye hizmet veriyor. Nöbetçi Kitaphanemizden her gün 500 öğrencimiz faydalanıyor. Belediye Hizmet Binamıza günlük girişler 4 bin dolayında. Bu sayı zaman zaman 15 binleri buluyor,” dedi. Başkan Taban, bu çalışmanın ne kadar gerekli ve kıymetli olduğunu bir kez daha gördüklerini belirtti.

İnegöl Belediyesi, şehrin merkezini modern ve sosyal bir yaşam alanına dönüştürerek vatandaşlara kaliteli hizmet sunmaya devam ediyor. Bu projeler, İnegöl’ün geleceğe yönelik vizyonunu yansıtarak şehirde yaşayan herkes için daha iyi yaşam koşulları sağlıyor.

Yeni Belediye Hizmet Binası İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban Kent Meydanı İnegöl Belediyesi