DEM Partili Beştaş'ın 9. Yargı Paketi Eleştirileri: Kadın Soyadı ve Etki Ajanlığı

DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "9. Yargı Paketi"ni eleştirdi. Beştaş, 8. Yargı Paketi'nin hukuksuzluklarının hala tartışıldığı bir dönemde yeni düzenlemeler getirmenin iyi niyetli olmadığını söyledi.

Beştaş, yeni düzenlemeyle kadınların bekarlık soyadlarını tek başına kullanamayacaklarını belirterek, Anayasa Mahkemesi’nin evli kadınların bekarlık soyadlarını kullanabileceğine dair kararını hatırlattı. Çocukların farklı soyadlarından etkilenme gerekçesinin bir bahane olduğunu belirten Beştaş, esas amacın kadınların kazanımlarını yok etmek olduğunu savundu.

Etki ajanlığı konusuna da değinen Beştaş, Türkiye'de herkesin bir gün terörist ilan edilebileceğini ve şimdi de birçok kişinin ajan olarak nitelendirileceğini ifade etti. Beştaş, her yargı paketinin özgürlükleri ve insan haklarını kısıtladığını, hukukun üstünlüğüne zarar verdiğini belirtti.

Türk Ceza Kanunu'na yeni bir suç tipi eklenmesiyle halkı susturmanın yeni yöntemlerinin denendiğini ileri süren Beştaş, bunun yeni cezalar merkezi oluşturmak anlamına geldiğini söyledi.

9. Yargı Paketi Kadın Soyadı DEM Parti Meral Danış Beştaş