CHP Kartal İlçe Başkanı Mert Polat, Yerel Seçim Sonrası Hedefi Çizdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kartal İlçe Örgütü, 31 Mart'taki yerel seçimlerde elde ettiği zaferi değerlendirmek ve gelecek planlarını tartışmak için bir araya geldi. Toplantıya ilçe başkanları, mahalle birim başkanları, seçilmiş belediye meclis üyeleri, partiye hizmet etmiş gönüllüler, basın mensupları ve çok sayıda parti üyesi katıldı. Polat, gelecek seçimler için çalışmalara başladıklarını ifade etti, izlenecek yolu belirledi.

Toplantıyı açılış konuşmasıyla CHP Kartal İlçe Başkanı Mert Polat başlattı. Polat, 31 Mart seçimlerinde elde edilen zaferin önemini vurgulayarak bu başarıda emeği geçen tüm parti üyelerine teşekkür etti. Polat ayrıca, seçim kampanyası boyunca yaşanan zorluklara rağmen parti örgütünün göstermiş olduğu dayanışma ve özveriyi de takdir etti.

"Türkiye'nin en büyük örgütlerinden biri olan sizleri çok teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum. Sizin emeğiniz de bu iş buraya kadar geldi. Yapmış olduğumuz özverili çalışmalarla çok ciddi bir zaferi hep beraber kazandık. Lütfen kendinizi bir alkışlayın." diyen Mert Polat'ın bu sözleri alkışlarla karşılık buldu.

ARTIK DIŞA DÖNÜK OLMA VAKTİ

Polat, konuşmasının devamında ilerleyen süreçte izleyecekleri yol hakkında da bilgiler verdi. Polat, öncelikli olarak seçimlerde elde edilen başarının kalıcı hale getirilmesi ve tabanın genişletilmesi için çalışmalar yapılacağını söyledi.

"Sorumluluklarımız ve yapacaklarımızın artık içe dönük olmaktan daha çok dışa dönük olması gerektiği ve toplumun her kesimiyle ciddi ilişkiler kurarak '1 Nisan'dan sonra size geleceğiz' diye söz verdiğimiz herkese uğrayarak süreci toparlamaya, tabanı genişletmeye, iletişimi artırmaya devam etmeliyiz." dedi.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'in çalışmalarına da değinen Polat;

"Sayın belediye başkanımızın yapmış olduğu iyi çalışmaları çok güzel bir özveriyle örgütümüz tüm tabanda anlatmaya çalıştı. Çünkü ciddi hizmetlerimiz vardı. Bu ciddi hizmetlerimizi anlattıkça toplum zaten 'Biz farkındayız, görüyorduk.'  diyerek süreci hatırlamaya ve sahip çıkmaya başladı." dedi.

Polat, seçim kampanyası sırasında yapılan panel ve diğer etkinliklerden de bahsederek,

"Bu süreç içerisinde biz seçim kampanyası içerisinde farklı şeyler de yaptık. Çünkü asıl gündemimiz seçim olabilirdi ama asıl gündemimiz bu memleketteki derin yoksulluk, bu memleketteki çocuklarımızın çekmiş olduğu barınma problemleri, okullarda yaşanan problemler, mülteci problemleri birçok konuyla alakalı seçim kampanyası içerisinde bazı çalışmaları da gerçekleştirmeye çalıştık. Yine bu salonda 'Derin Yoksulluk' adında 16 Şubat'ta ciddi bir panel gerçekleştirmiştik. Ben bu konuda ilçe yönetimindeki arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum. Kampanyanın o yoğun dönemleri içerisinde bu konulara değinmek aslında bizim toplum içerisinde iktidara ne kadar hazır olduğumuzu, bu kadrolarla iktidar içerisinde konulara değinirken nasıl bir bakış açısıyla ilerleyeceğimizi hem kendi tabanımıza hem de toplum tabanına vermek istemiştik. Arka planda bunların çok başarılı olduğunu saha içerisinde gördüm." dedi.

"ÖNÜMÜZE BAKMALIYIZ, İLERİYE BAKMALIYIZ."

Önümüze bakmalıyız, ileriye bakmalıyız. Daha da genişlemeli, daha da büyümeliyiz. Çünkü çok daha güzel günler bizi bekliyor. Ben buna çok inanıyorum, sizlere çok inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bakış açısına çok inanıyorum. İleriye dönük 2 - 3 sene içinde tekrardan iktidarın bizler tarafından kazanılacağına çok çok inanıyorum, arkadaşlar. Biz, bundan sonraki politika ve toplantılarımızı ona göre geliştirirsek bu sorumluluğu yüklenen arkadaşlar olarak çok da başarılı sonuçları ortaya çıkarırız, diye düşünüyorum.

Seçim çalışmaları kapsamında'31 Mart sonrasında sizlerle tekrar buluşacağız.' mesajı verdiklerini ve tekrar bu çalışmalara başladıklarını belirten Polar, katılımcılara da ricada bulundu:

"O özel yaptığınız çalışma grupları içerisindeki duyguyu, tekrar giderek onlarla birlikte paylaşın. Çünkü bu noktadan itibaren onlara tekrar gitmenin iki sonucu var: Hem sözümüzü yerine getirmiş olacağız, hem de birinci parti olma duygusunu onlarla birlikte paylaşmış olacağız.

Ben seçim sabahı 1 Nisan'da iktidarın bir partinin ilçe başkanı olarak uyandığımda gurur ve onurla tüm siyasi partilerimiz ve tüm sivil toplum kuruluşlarıyla bir telefon trafiği yaşadım. Bu konuda tabii ki, bu kapsayıcılığı ve birinci parti olma duygusunu hem yaşamak hem de yaşatmak bizler için çok önemliydi. Ben sürece böyle başladım. Sizler de böyle devam ettirirseniz, bu kalıcılığı sağlamış olacağımıza inanıyorum."

"ÇALIŞMALARINI GENİŞLETECEĞİZ"

"Bu süreç esnasında seçim süreci içerisinde yapmış olduğumuz çalışmaları genişleteceğiz. Panelleri ve çalıştayları çok önemsiyoruz. Şu an bunlarla ilgili ciddi çalışmaları organize edeceğiz. Yine bu salonlarda toplumun her noktasına hitap eden, beraber yapabileceğimiz çalışmalarla çok yakın vadede olabileceğini düşündüğümüz ve inandığımız seçimlere çok hızlı hazırlanıyor olacağız. Çünkü bizim görevimiz bu, bizim bir şey biliyor olmamız yetmez, bizim bildiğimizi topluma anlatabilmemiz gerekir. Tabii, önce kendimizi anlatacağız, önce kendi paydaşlarımızla birlikte süreci nasıl ilerlettiğimizi anlatacağız. Ben, bu farkındalık çalışmaları için hepinizden destek bekliyorum. Çünkü uzun bir süre bu süreci yönetmeye devam edeceğiz." dedi.

Polat, CHP Kartal İlçe Örgütü'nde yaptığı toplantıda, 8 Aralık'tan beri ilk defa bir araya gelindiğini ve bundan sonra 2 ayda bir düzenli olarak toplantıların devam edeceğini belirtti. İlçe başkanlığının herkesin evi olduğunu ve burada her zaman katkı sunmaya hazır olduklarını ifade etti.

Farklı fikirlerin ve önerilerin önemini vurgulayan Polat, bir saha çalışması sırasında çölyak hastalığı ile tanıştığını ve bu sayede farkındalık edindiğini anlattı.

Büyükşehir Belediyesi'nin çölyak hastalarına uygun menüler çıkardığını ve bunun gurur verici olduğunu belirten Polat, farklı diyologların farklı açılımların önemini vurguladı. CHP'nin sadece siyasi bir parti değil, aynı zamanda bir aile ve ev olduğunu söyleyerek kendini geliştirmemiz için alanlar yaratılması gerektiğini savundu.

Polat, CHP'nin her üyesinin farklı bir kimliğe sahip olduğunu ve bu çeşitliliğin güzel olduğunu ifade etti. Partiye farklı şekillerde katkıda bulunulabileceğini belirterek birlik ve beraberlik içinde olmanın önemini vurguladı. Ayrıca, tüzük çalışmaları hakkında da bilgi vererek parti üyelerinin görüşlerini dinledi.

CHP Kartal İlçe Başkanı Mert Polat