Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu "İlk merkezimizi Kemeraltı'nda açacağız"

Konak Belediyesi, Global Hope Network International ve Toplumsal Dönüşüm Eğitim Kültür ve Sanat Derneği iş birliğiyle düzenlenen 'Uluslararası Gönüllü Eğitimciler Konferansı' sona erdi. Konferansın son gününde katılımcılarla bir araya gelen Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, "Çocukların özgür bireyler olarak sorgulayan, düşünen, akıldan ve bilimden yana kendine gelecek kurabileceği bir eğitimi hedefliyoruz. Dezavantajlı mahallelerde 'Buradayız' demek istiyoruz" dedi.

Konferans, 25-27 Haziran tarihleri arasında Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu, özellikle dezavantajlı bölgelerde eğitimde yaşanan zorlukların ve çözüm yollarının tartışıldığı konferansın son gününde katılımcılarla bir araya geldi. Konak’ın çok farklı bir demografik yapıya sahip olduğunu belirten Mutlu, dezavantajlı mahallelerde eğitimde fırsat eşitliğini sağlama hedeflerini vurguladı.

"İlk merkezimizi Kemeraltı’nda açacağız"

Konak Belediyesi olarak dezavantajlı mahallelerdeki çocuklara ve annelere yönelik projeler geliştirdiklerini belirten Mutlu, Kemeraltı’nda açılacak olan anne ve çocuk merkezinin müjdesini verdi. Bu merkezde çocukların oynayabileceği, annelerin ise eğitim alabileceği bir alan oluşturulacağını söyledi. Eğitimdeki mevcut duruma değinen Mutlu, çocukların özgür bireyler olarak sorgulayan ve düşünen bireyler olarak yetişmesi gerektiğini belirtti.

“Eğitimden uzak kalan çocukları anneleri ile birlikte sokağa çıkaracak ilk merkezimizi Kemeraltı’nda açmayı planlıyoruz. Ayla Ökmen Semt Merkezi binamızda artık çocuklar oynayacak, kadınlar eğitim alacak. Herkes eşit olsun diye çıktığımız bu yolda Konak Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız. Eğitimin ülkede ne yazık ki geldiği nokta ortada. Bundan hiçbirimiz memnun değiliz. Çocukların özgür bireyler olarak sorgulayan, irdeleyen, düşünen, akıldan ve bilimden yana kendine gelecek kurabileceği bir eğitimi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Global Hope Network International Türkiye Temsilcisi ve Toplumsal Dönüşüm Eğitim Kültür ve Sanat Derneği Kurucu Başkanı Başak Çelik ise Konak Belediyesi'nin desteklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çelik, yerel yönetimlerin dezavantajlı mahallelerdeki kadın, genç ve çocukların gelişimine yönelik kararlı ve istikrarlı çalışmaları sayesinde sivil toplum kuruluşlarının kendilerini daha güçlü hissettiğini ifade etti.

Üç gün süren konferansa Amerika’dan gelen eğitimciler, dezavantajlı bölgelerdeki okullarda yaşadıkları zorlukları nasıl fırsata çevirdiklerini anlattı. Amerikalı öğretmenler Beth Scott, Mary Beth Krankowski, Brenda Rogers, Katrina Brown ve Valerie White, kendi uygulamalarından örnekler sunarak eğitimcilere vizyon kazandırmayı amaçladılar. Konferansta, dezavantajlı bölgelerde yaşanan ortak sorunlar ve çözüm yolları tartışıldı.

Nilüfer Çınarlı Mutlu Uluslararası Gönüllü Eğitimciler Konferansı Başak Çelik