Başkan Alemdar'dan "Hayat Timine" Ziyaret

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Karasu'daki ziyaretinde sahil şeridinde vatandaşların can güvenliğini sağlayan "hayat timini" ziyaret etti. Alemdar, cankurtaranların bayram süresince gösterdiği gayret sayesinde olası hüzünlerin yaşanmadığını belirterek, 'Gayretle görev yapan çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Amacımız bu sezonu kayıpsız tamamlamak' dedi. Bu ziyaret sırasında Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ve İtfaiye Dairesi Başkanı Vedat Selamet de hazır bulundu.

Başkan Alemdar, Karasu, Kocaali ve Kaynarca'nın 54 kilometrelik sahil şeridinde görev yapan cankurtaranlardan, Kurban Bayramı boyunca yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Cankurtaranlar, bayram süresince verdikleri hizmetleri ve karşılaştıkları durumları içeren detaylı bir rapor sundular.

20 Kişiyi Kurtardılar

Toplamda 72 cankurtaran, 45 kulede nöbet tutarak 4 gün boyunca hiç kayıp vermeden görevlerini yerine getirdi. Cankurtaranlar, teleskoplarla uzaktan ve jet skilerle su üzerinde Karadeniz'i sürekli izleyerek bayram süresince 20 vatandaşı boğulmaktan kurtardı. Başkan Alemdar, ziyaret esnasında bayram bilançosunu açıklayarak, cankurtaranların başarılı çalışmalarını övdü.

Hedef Sıfır Kayıp

Başkan Alemdar, açıklamasında şunları söyledi: “İtfaiye Daire Başkanlığımızın kurduğu güçlü cankurtaran kadrosu ve sistem sayesinde sorumluluk alanımızdaki sahillerimiz artık çok daha güvenli. 72 arkadaşımız burada bayram tatili boyunca, tüm Sakarya ve şehir dışından gelen tatilcilerin huzurlu ve güvenli bir tatil yapması için çalıştı. Çok şükür bayram hüzne dönüşmedi. Fedakâr çalışmaları sebebiyle her birine teşekkür ediyorum. Amacımız bu sezonu kayıpsız tamamlamak. Güçlü envanterimiz, tecrübeli kadromuz ve kurduğumuz timle tüm tatilcilerimiz Karasu, Kaynarca ve Kocaali'deki kumu altın, denizi masmavi sahillerimize gönül rahatlığıyla gelebiliyor.”

Yusuf Alemdar Sakarya Büyükşehir hayat timi cankurtaran